6 Şubat 2012 Pazartesi

Fenerbahçe 2 Beşiktaş 0 / Kötü Futbol, Kötü Maç, İyi Skor


Fenerbahçe Süper Lig 25.hafta mücadelesinde Beşiktaş'ı Yobo ve Sow'un golleriyle 2-0 yendi ve lider Galatasaray ile arasındaki puan farkını 3'e indirirken, Beşiktaş ile arasındaki puan farkını 6'ya çıkardı.

Mücadele öncesi Beşiktaş'ın çok eksik kadrosu nedeniyle Fenerbahçe tüm her yerde büyük favori olarak gösteriliyor, maçı rahat kazanacağı söyleniyordu. Skora bakan insan da Fenerbahçe'nin rahat kazandığını zanneder ama durum hiç de öyle değil.

24 Kasım 2010 tarihinde oynadığımız Galatasaray maçına da çok büyük favori çıkan Fenerbahçe sahadan 0-0 beraberlikle ayrılıyor ve yıllar sonra Galatasaray'a puan veriyordu. Ayrıca galibiyeti kaçıran takım Galatasaray oluyordu. 5 Şubat tarihinde oynanan bu maçta da Beşiktaş'ın puan alması içten bile değildi.

Fenerbahçe'nin müthiş baskıyla başlamasını, sürekli pozisyon bulmasını, her topa koşmasını, Beşiktaş'ı ezmesini ve çok daha rahat galibiyet almasını bekliyorduk. Öyle olmadı. Yobo'nun ve Sow'un golleri arasında Fenerbahçe'nin öyle ahlar vahlar arasında kaçan bir pozisyonu yoktu. Beşiktaş'ın ise bir kaç tane '' Ohh be '' dediğimiz pozisyonu vardı. Ayrıca ne iyi paslaşan bir Fenerbahçe ne de çok mücadele eden Fenerbahçe vardı. Sadece akıllı oynuyorduk.

Fenerbahçe açısından sahanın en iyisi Yobo'ydu. Daha sonra Serdar diyebilirim. diğer oyuncular aşırı bir dikkat çekmedi.

Sow'un ilk maçı olmasına rağmen yaptığı koşular, zaman zaman çalımları, aldığı topları kaybetmemesi, pres yapması nasıl bir oyuncu olduğunu biraz da olsa gösterdi. Attığı gol ise hepimizi ilk golden daha çok sevindirdi. 

Fenerbahçe'nin 2.golünde Caner'in Stoch'a pası attıktan sonra koşusuna devam etmesi, Stoch'un müthiş ara pası, Caner'in tekte müthiş asisti, Sow'un soğuk kanlılığı ve golü. Müthiş.

Tribünler normal. Aşırı iyi değil.

Hakemin herhangi bir hatası, maça etkisi yoktu.

Çok sıkıcı maçtı. 

Fenerbahçe bir daha Kadıköy'de böyle oynamasın. Gerçekten iyi olmuyor.

Sonuç olarak başlıkta dediğim gibi ; Kötü futbol, kötü maç, iyi skor.

Pazar günü Karabükspor deplasmanına gidiyoruz.

Hiç yorum yok: