6 Şubat 2012 Pazartesi

Maç Günlüğüm # 76


3 Aralık 2012 günü oynanan Fenerbahçe-Ankaragücü maçından sonra ilk kez futbol maçına gidiyordum. Uzun bir ara verdik. Çoğu kişi için uzun ara olmasa da benim için uzun ara.

Kocaeli'den saat 14:00 otobüsü ile yollara düşüyorduk. 

Keyifli başlayan yolculuk keyifsiz devam etti. Otobüsümüz bozulduğu için arkadan yeni bir otobüs bekledik ve İstanbul'a bu yüzden 3 saatte gittik. Hangi firmanın otobüsüne bindiğimi de söyleyim. Efe Tur. Ama yine de Efe Tur candır. Futbol maçına giderken Efe Tur, basketbol maçına giderken Metro Turizm tercih edilir.

Stadın oraya vardığımızda önce biletlerimizi aldık ve daha sonra maçkolik'de yemeğimizi yiyip, biralarımızı içtik. Üşüdük.

Üşüdük derken şunu söyleyim. Ben Kadıköy'de yıllardır maça gidiyorum böyle bir soğuk görmedim. Aşırı bir soğuk vardı. 

Maçkolikten sonra Nazlı'nın Yeri'ne geçtik ve orada da bir süre üşüdükten sonra stada girdik.

Tribünler bu soğuğa rağmen iyi doluydu. Tabii Pazar maçı olması bunda etken. Pazar maçları candır. Tabii bir de gündüz olsa her şey daha güzel olur. #pazarmaclarigunduzoynansin

Maçı Stoch'un müthiş golü ve Bienvenu'nun golleriyle 2-1 kazandık.

Tribünler bu soğuğa rağmen iyiydi. Zaman zaman etkili tezahuratlar yaptık. Zaman zaman tüm stat tezahuratlara katıldı.

Beste seçimi tam bir sorun. Bütün stat havaya girmiş, bütün stat gaza gelmiş anında uyutucu besteler giriyoruz. Ve taraftar grupları dışında yer alan diğer münferitler bu tezahuratlara katılmıyorlar. Amigo'nun kesinlikle stat atmosferini ve maçı takip etmesi gerekiyor. İnşallah bu sorun hallolur. Gerçi yıllardır bu sorun devam ediyor. Çözüldüğü falan yok.

Fenerium'un kalitesi her geçen gün artıyor. Ürünler çeşitleniyor, ürünler kaliteli oluyor ancak fiyatlar hâlâ büyük bir sorun.

Sonuç olarak aylar sonra gelinen maç, solunan stat atmosferi, solunan nazlı atmosferi ve Fenerbahçe.

Keyifli bir gün daha sona erdi. Akşam 00:00'da evdeydik.

Hiç yorum yok: