11 Şubat 2012 Cumartesi

Yönetim, Fenerium, Taraftarlar


Evet bu yazıyı ne zamandır yazmayı planlıyordum ancak bir türlü başlayamadım. Ta ki yukarıda yer alan ürünü görene kadar. Bu ürünü görünce direk bu yazıyı yazma isteği hissettim.

Fenerium bazen müthiş ürünler yaparken, bazen berbat ürünler yapıyor. Evet berbat. Var mı itirazı olan. Mesela yukarıda yer alan ürün berbat. Dev karakterler, Aziz Yıldırım fotoğrafı. Ben bu t-shirt'ü giyip işe gidebilir miyim? Ben bu t-shirt'i sokakta sürekli giyebilir miyim? Ne yazıkki benim cevabım hayır. Çünkü bu ürün oldukça kalitesiz. Oldukça basit. Ve fiyatı! 35 TL ! Bu ürüne 35 TL veren olmaz abi. Çok az satar. Tamam kulübe destek olalım, tamam sahip çıkalım ama bu nedir be abi? Şu ürünü yapıyorsan ucuz satmalısın. Ucuz satmalısınki insanlar bu ürünü en azından koleksiyon için alsınlar. O bile zor da, neyse ...

Fenerium ürünleri son zamanlarda oldukça kalitesiz. Maksat taraftarları sömürmek ...

Oldukça kalitesiz ürünleri oldukça pahalıya satıyorlar. Mesela bir çok kişi '' Bu sene Fenerbahçe'yi eleştirmek anlamsız, bu sene çok farklı bir sene '' diyor. Ancak bunu yönetim uygulamıyor. Sürekli bu taraftarları keriz yerine koyuyor. Sürekli para kazanma peşinde. Kimse de para lazım demesin !

Lefter vefat ediyor, formasını 2 gün 40 TL'ye satıyor, 3.gün tekrardan 80 TL'ye çıkarıyor. Ömer Temelli de twitter'da aylardır 40 TL'ye inecek diyor ama indiği yok. Neden? Çünkü satıyorlar. Taraftarlar 80 TL veriyor. Ama kim veriyor? Kaç kişi o formadan alabildi. Sadece benim çevremde fiyatından şikayetçi olan yüzlerce insan var. Fiyatının düşmesini bekliyorlar. Fiyat düşse anında stoklar biter.

Yine Lefter gibi bir efsane ile ilgili t-shirt yapıyorlar, atkı yapıyorlar ve bunları da 35 TL, 20 TL gibi fiyatlara satıyorlar. Fenerbahçe halkın takımıysa, Lefter Fenerbahçe efsanesi ise ürünler bu fiyatlarda olmamalı. Gerekirse Lefter atkısını, Lefter t-shirt'ünü stadyuma girişte dağıt, okullara gönder. Herkes Fenerbahçe efsanesini duysun, bilsin. Ya da çok ucuz fiyatlar yap, yok satsın.

Şimdi tüm bu yazdıklarımdan sonra şunları soruyorum.

Efsane forma 80 TL, Lefter t-shirt'ü 35 TL, Lefter atkısı 20 TL, Sevdamıza kimse engel olamaz t-shirt'ü 35 TL. Peki Halkın takımı Fenerbahçe nerede? Bu fiyatlarla neyin halkı, neyin takımı. Sadece belli bir kesimin üstü alıyor bu ürünleri. Fenerbahçe halkın takımıysa bu ürünler daha ucuz olup, daha çok kişiye ulaşmamalı mı?

Sevdamıza engel olamaz t-shirt'ünün altında Aziz Yıldırım fotoğrafının olması neyi belirtiyor? Sevdamıza mı engel olmuyoruz yoksa Aziz Yıldırım'a mı?

Aziz Yıldırım için aylardır ürünler çıkarken geçen sezon tarih yazan futbol takımımızın hocası Aykut Kocaman için, futbolcular Gökhan için, Volkan için, Mehmet için, Santos için, Niang için, Semih için, Yobo için veya diğerleri için bir tane bile ürün çıkmaması sizi de üzmüyor mu?

Aykut Kocaman daha ne yapması gerekiyor? Gökhan sakat sakat kaç maç daha oynaması gerekiyor? Mehmet Topuz'un kaç km daha koşması gerekiyor? Volkan'ın kaç top daha kurtarması gerekiyor? Yobo'nun kaç top daha kesmesi gerekiyor?

Gökhan'ın Antalyaspor'a attığı golü fotoğraflayıp atkıya koyup, '' Her şey böyle başladı '' yazsak ve satışa sunsak kaç tane satarız?

Veya Santos'un Antep golünü veya Alex'in Gs maçında attığı golü bir t-shirt yapmak çok mu zor? 

Sonuç olarak Fenerium zaman zaman kalitesiz ürünleri ile, zaman zaman kötü tasarımları ile ve genel olarak fiyatları ile halka hitap etmiyor. Sadece belli bir kesim alıyor. Bu ürünler daha ucuz olup, daha çok kişiye ulaşmalıdır. Bu sene Fenerbahçe'yi eleştirmeyeceksek, bu sene Fenerium'dan 10 kazanacağımıza 1 kazanalım. '' Halkın takımı Fenerbahçe '' cümlesi sadece lafta kalmasın.

2 yorum:

GÜRAY İŞDAŞ dedi ki...

Abdullah Kiğılı'ya verirsen Fenerium'u,kalite düşer,fiyat artar.Kendi mağazasında bile yıllardır böyle politika uygular.

7.samuray dedi ki...

Futboldan tiksindim bu sene. Hem de bütün "pazarıyla" "ticaretiyle"...Fenerium ürünlerini beğenmiyorum. Ayrıca fiyatlar da cabası. Kadıköy'e yolum düştüğünde zoraki bir kaç parça aldığım oluyor. Ama çoğunu içime sindire sindire alamıyorum. Hoşuma gitmiyor çünkü[özellikle tasarımlar ve o boktan tasarımlara biçilen fiyatlar]

Sadece fiyatlar veya tasarımlarla kalsa bari !
Futboldan soğumak için her gün yeni yeni beyanatlar,haberler çıkıyor. Üstüne üstlük bi de Halkın Takımı diye bütün takımlar hava atıyor ama bence bu içerisi oldukça boş bir söylem.Keza Fenerbahçe için de geçerli.


Daha bu olaylar çıktığında Nihat Özdemir'in o kadar satışa rağmen çıkıp Fener taraftarına "lig tv" reklamı yapması iyice midemi bulandırmıştı. Halkın takımı sadece kötü bir geyikten ibarettir.

Eğer halkı görmek istiyorsanız stadın en güzel yerinden kombine sahibi taraftarlara bakmayın.
Taş fırın ocağa kürek sallayıp günlük yevmiyeye evdeki beş altı ferdine ekmek götürmeye çalışan ama Fener maçı için kahveye maç başına 5 tl bayılan adamlara bakın.
Asgari ücrete hem de sigortasız ağır işlerde çalışmaya mahkum olan ama Fener maçı için saatler öncesinden kahvehanede kendisine yer kapmaya çalışan insanlara bakın.

Bu örneği daha da çoğaltabilirim...Çünkü "halkın takımı" tamlamasındaki "halk" genellikle kahvehanelerde bulunmaktadır.
Ve onların bir gün stadı görme ya da oyuncuların elini sıkabilme şansları yoktur

Haa bazıları diyecek ki Fenerbahçe yıldızları kombine satışları /kodamanlar sayesinde alıyor. Doğrudur...
Ama o yıldızlar olmasa da "halk" Fener'in maçını izler.
Peki yıldızlar olmasa sırf renkleri takip etmeye gelen kodamanlar olur mu ?
Böyle.